Kleutervisie

Ambitie

We geloven dat kinderen het beste leren door te spelen. Door te ervaren, te doen en te kijken ontwikkelen ze een sterke persoonlijkheid.

De leerkrachten begeleiden het spel van de kinderen op een manier dat ze ongemerkt aan hun leerdoelen werken. Door spelactiviteiten zorgvuldig te plannen en te observeren, ondersteunen we de ontwikkeling van elke kleuter op zijn of haar eigen tempo.

Samen

Wij geloven in de kracht van samenwerking tussen ouders, kinderen en collega’s. Deze verbondenheid is essentieel in ons onderwijs.

Onze kinderen leren niet alleen van volwassenen, maar ook van elkaar. Zij werken samen, helpen elkaar en moedigen elkaar aan.

Respect

Gelijkwaardigheid staat centraal bij ons. We moedigen ieder kind aan om zichzelf te zijn met respect voor zichzelf, anderen en de omgeving. We bevorderen de unieke kwaliteiten en talenten van ieder kind.

Persoonlijk

Wij richten ons op het ondersteunen van jonge kinderen in hun unieke groei, waarbij we nadruk leggen op zelfontdekking, emotionele veerkracht, sociaal gedrag en het plezier in leren. Wij geloven dat een liefdevolle en stimulerende omgeving essentieel is om kleuters te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Plezier

Wij geloven dat leren leuk en avontuurlijk moet zijn voor kleuters en dat plezier een voorwaarde is om tot leren en ontwikkeling te komen.

Door o.a. gebruik te maken van spel, verhalen, muziek, kunst en natuur stimuleren we de nieuwsgierigheid van kinderen en moedigen we hen aan om vragen te stellen en nieuwe dingen te ontdekken.